Om

Vi skaper arkitektur for de mange og til fellesskapets beste. Resultatet er en kontinuerlig balansegang mellom bærekraft, skjønnhet og økonomi.

Nyheter

Læring

Tema

ROM SKAPER LÆRING

Gode læringsbygg er først og fremst et produkt av elevene, studentene, underviserne og forskerne som sammen skaper kulturen, fagligheten og verdiene.

Vi kombinerer brukernes behov og visjoner med våre erfaringer og faglige kompetanse og skaper på den måten et differensiert og velfungerende læringsmiljø. Vi har stort fokus på fremtidens kompetanse og skaper de fysiske rammene som kan understøtte den pedagogiske og didaktiske praksisen.

Vi tar utgangspunkt i stedet, undersøker og forsterker mulighetene, slik at verdien for brukerne, byggherren og samfunnet ses i en optimal helhet. Vi arbeider bevisst med bærekraftig, integrert design, som sikrer et godt inneklima og en velfungerende bygning i sin kontekst, både nå og i fremtiden.


Instagram

  • instagram.com/arkitema
  • instagram.com/arkitema
  • instagram.com/arkitema
  • instagram.com/arkitema

Karriere

Ta kontakt

Bydele

Tema

Vi skaber nye bydele med gennemtænkte løsninger og plads til liv

Arkitema har siden tegnestuens helt spæde start i 1969 stået bag nye bydele i hele Danmark. Fra de nytænkende almene boligområder, der blev skabt op gennem 70'erne og 80'erne som modsvar til tidligere tiders monotone betonblokke og frem til de store omdannelser af industriområder i mange af landets store byer i dag. Således har vi livslang erfaring i at skabe rammer, hvor mennesker lever og mødes, og hvor der kræves gennemtænkte løsninger og erfaring for at lykkes med projekter, der kan være under udvikling i flere årtier.

Når vi sætter de første streger på masterplanen for et helt nyt område, ser vi altid på konteksten og på, hvordan danskerne vil bo i dag, og hvordan de vil bo om 25 eller 50 år, på den måde sikrer vi rammer der holder. Når tidligere bynære industriområder eller havnearealer skal gøres til attraktive steder at bo, sørger vi eksempelvis for varierede bebyggelser, der inviterer både beboere og byens borgere inden for, for at skabe en levende og pulserende ny bydel. De helt nye byområder i udkanten af storbyerne giver andre muligheder, bl.a. for at skabe ny infrastruktur og invitere naturen ind som en aktiv del af hverdagen.

Vi ved, at nye byområder er en del af den udvikling vi vil se i de kommende år, og det er en del af svaret på fremtidens urbanisering. Men vi har ikke kun fokus på at løse denne udfordring. Vi bruger aktivt disse nye områder til at skabe mere bæredygtige byer, med holistiske løsninger for miljøet, for det enkelte menneske og for hele samfundet.

Skandnaviske kontorer