Woods Augusthus

An office building with sustainable and flexible dimensions
Woods Augusthus is a sustainable office building that, through its unique design, offers users the possibility of office leases of varying sizes near Copenhagen, Denmark. It is a multifunctional building that will shape the framework of the office of the future. With its own restaurant, grocery store and hotel, Woods Augusthus is challenging the traditional office landscape and makes it possible to invite the people of the city inside.
  • NREP & Tetris
    Client
  • Lendager
    Collaborating Architects
  • Einar Kornerup A/S
    Contractor
  • NIRAS
    Engineer
  • Location
    Amagerfælledvej 106, 2300 København
  • Year
    2021
  • Size
    2.4000 m²
  • Awards
    Nominated for Office Construction of the Year 2021
  • Architect
    Arkitema
  • Landscape
    Arkitema Urban
Arkitema Woods Office Photo Niels Nygaard 02 web

With a raw and urban design, Woods Augusthus offers open functions that ensure diverse uses, with a focus on flexibility and multifunctionality of the different areas. Its flexible approach means that each floor can be fitted with everything from independent one-person offices to large leases covering greater areas. Each floor has a small, centrally located hub where you can grab a coffee, print something out or hold smaller informal meetings. In this way, the indoor areas allow users to create different work spaces that can be adapted to specific needs.

Arkitema Woods Office Photo Niels Nygaard 15 web
Arkitema Woods Office Photo Niels Nygaard 11 web
Arkitema Woods Office Photo Niels Nygaard 08 web

The project reflects a holistic solution, which aims at meeting several sustainable parameters with its design and functionality. The construction project was built first and foremost with a focus on recycled and waste materials; discarded bricks and wood were used to reduce the building’s resource consumption and environmental impact.

Arkitema Woods Office Photo Niels Nygaard 18 web

The building features a sedum roof, which ensures biodiversity, and creates a green corridor for plant and animal life. The rooftop garden also functions as a recreational break room where it’s possible to take a quick walk with a view of the city.

Arkitema Woods Office Photo Niels Nygaard 05 web
Arkitema Woods Office Photo Niels Nygaard 14 web

In other words, the building takes into account the health, well-being and job satisfaction of its users. Well-being and work-life balance are built into the physical surroundings and contribute to stimulating and motivating its users as well as creating spaces for social contact. The fluid transitions between the office building’s indoor and outdoor living spaces take well-being into account in both the indoor climate and outdoor spaces.

Arkitema Woods Office Render slider
Arkitema Woods Office Photo Niels Nygaard 01 Reality slider
Arkitema Woods Office Photo Niels Nygaard 01 web